Limon Ağacı


Bir İsrail-Filistin hikayesi. Filistin ile İsrail’in çok da belli olmayan sınırı burada da görünüyor. Filistinli bir kadın ve onun limon ağaçlarıyla dolu bahçesi odak. Film limon bahçesinin hemen karşısına İsrail savunma bakanının taşınmasıyla başlıyor. İsrail istihbarat servisi bu bahçedeki ağaçların, güvenliği tehdit ettiğini, teröristlerin bu bahçeye sızarak bakanın evine ateş açabileceğini düşünüyorlar. İşte film bu öngörüyle ilerliyor. Filistinli kadına ağaçlarının kesileceği, bunun için de kendisine tazminat verileceği bilgisi gidiyor. Bundan sonrası kadının İsrail devletine açtığı davayla ilerliyor.
Film güzeldi. Hüzünlü ve anlamsız savaşın ne kadar anlamsız yollarla körüklenerek devam ettiğini gösteriyor nispeten.
Bazı ayrıntılar var tabi filmde. Mesela bakanın karısının Filistinli kadına karşı hissettikleri ama elinden bir şey gelmeyen hali. Boyun eğme durumu ama aynı zamanda sessiz bir isyan var.
Ayrıca Filistinli kadının İsrail devletine açtığı davada onu savunan avukatıyla arasındaki yaş farkına rağmen yaşadıkları aslında pek de yaşayamadıkları aşkvari durum.
Film insani bir şeylere dokunuyor. İnsanın sinirlerini bozuyor. Ama güzel, izlenebilir. Bu arada filmin aynı adı taşıyan kitapla, konu olarak bir alakası yok. O da bir İsrail-Filistin hikayesi ancak konu tamamen farklı.

No Response to "Limon Ağacı"

Yorum Gönder

 

Copyright © 2009 Amatör Bakış All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes